Om

Odense Blæserne er et af Danmarks ældste brass band. Stiftet i 1956 af medlemmer fra Odense FDF 4´kredsMarchorkester og Odense Folkemusikskolens Blæserorkester.

Under Eskild Tofts ledelse udviklede orkesteret sig fra et ungdomsorkester til et aktivt brass band med musikere i alle aldre.

Odense Blæserne har igennem årene deltaget i adskillige musikkonkurrencer i ind- og udland. Vi spiller alt fra gadekoncerter, kirkekoncerter, originale brass bandværker og underholdningskoncerter.

I de senere år har orkesteret virket som et konceptorkester hvilket vil sige at vi mødes og øver koncentreret op til koncerter, men ikke spiller fast ellers.

Vi har specialiseret os i festlige nytårskoncerter med kendte solister, vi har således optrådt sammen med navne som Preben Kristensen, Bobo Moreno, Maria Carmen Koppel,  Kim Sjøgren, Jesper Lundgaard, Trine Gadeberg og mange flere. Her i 2018 havde vi Thomas Eje og Lea Nielsen.

I 2019 spiller vi nytårskoncerter i Ølgod den 12. januar og Grindsted den 13. januar. Koncerterne er arrangeret af Lions club og solisterne bliver “de 3 tenorer”